Tuňák s jablky
50 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůŠafrán
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr krupice
- 5gramůPepř cayenský
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 400gramůJablka
- 30gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Tuňákové steaky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Máslo zahřejeme v hrnci a necháme na něm zkaramelizovat cukr. Přidáme jablka, špetku šafránu, cayenský pepř, sůl, bílý pepř a lístky tymiánu. Zalijeme vínem a necháme 6-8 minut přikryté dusit. Mezitím zahřejeme na jiné pánvi olej, steaky na prudkém ohni z každé strany 3-4 minuty opečeme dozlatova a položíme na předehřáté talíře. Dušená jablka případně dochutíme a rozdělíme na talíře k rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.