Tuňák s jablky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňákové steaky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Máslo zahřejeme v hrnci a necháme na něm zkaramelizovat cukr. Přidáme jablka, špetku šafránu, cayenský pepř, sůl, bílý pepř a lístky tymiánu. Zalijeme vínem a necháme 6-8 minut přikryté dusit. Mezitím zahřejeme na jiné pánvi olej, steaky na prudkém ohni z každé strany 3-4 minuty opečeme dozlatova a položíme na předehřáté talíře. Dušená jablka případně dochutíme a rozdělíme na talíře k rybě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.