Tuňák s kaviárem a limetkovou pěnou
15 min.
Ingredience
- 200gramůTuňák obecný
- 40gramůKaviár
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 60gramůCréme fraiche
- 40gramůŠalotka
- 20gramůLimetková kůra
- 8gramůZázvor mletý
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 3gramyChilli koření mleté
- 10gramůPetržel kudrnka
- 80gramůOlej olivový extra panenský
- 30gramůKerblík
- 40mililitrůLimetková šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
378 mg
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přisypeme zázvor, chilli koření, pepř, přilijeme limetkovou šťávu, sojovou omáčku, promícháme, tuňáka nakrájíme na malé plátky a vložíme do misky. Rybu v marinádě obalíme a necháme pár minut uležet. Do oleje vložíme list kerblíku, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Do créme fraiche vmícháme strouhanou limetkovou kůru, 15 ml limetkové šťávy a promícháme.
- 2Plátky tuňáka upravíme na talířky, doplníme kaviárem, pokapeme kerblíkovým olejem a ozdobíme limetkovým créme fraiche a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.