Tuňák se špagetami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1281 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
85 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
696 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tuňáka vyndáme všechny kosti. Dáme ho do mixéru s petrželkou, ančovičkami a 2,25 dl olivového oleje. Rozmixujeme na hladkou omáčku. Do mixéru přidáme žervé a promícháme. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu, přidáme zbytek oleje a špagety a vaříme 10 minut. Poté špagety scedíme, vrátíme je do hrnce a dáme na mírný plamen. Přidáme máslo, promícháme, přilijeme omáčku a vmícháme ji do špaget.
  • 3
    Hrnec sundáme z plamene a jídlo rozdělíme na 4 ohřáté talíře.
  • 4
    Okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.