Tuňák servírovaný v pórku
50 min.
Ingredience
- 700gramůTuňák obecný
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůMáta
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Plátky tuňáka omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu.
- 2Odkrojíme z pórku kořínkovou část a zvadlé zelené listy. Pórek rozřízneme na polovinu a nakrájíme na plátky.
- 3Do kastrolu vložíme máslo a na něj pórek. Podusíme ho. Přilijeme víno a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový oříšek. Přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme.
- 4Potom přidáme plátky tuňáka a dusíme ještě 15 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.