Tuňák servírovaný v pórku

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky tuňáka omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z poloviny citronu.
  • 2
    Odkrojíme z pórku kořínkovou část a zvadlé zelené listy. Pórek rozřízneme na polovinu a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Do kastrolu vložíme máslo a na něj pórek. Podusíme ho. Přilijeme víno a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový oříšek. Přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme.
  • 4
    Potom přidáme plátky tuňáka a dusíme ještě 15 minut. Nakonec před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.