Tuňák v sezamu
15 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 70gramůSezam - semena
- 400gramůCuketa
- 400gramůLilek
- 2kusyKapie
- 40mililitrůOlej olivový
- 4kusyEstragon
- 70mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z tuňáka obalíme v sezamových semenech, cuketu a lilek očistíme, nakrájíme na plátky a osolíme.
- 2Kapii opečeme v troubě do hněda, sloupneme a zbavíme semen, plátky cukety a lilku osmažíme na polovině dávky arašídového oleje a poté je vyndáme z pánve. V jiné pánvi si rozehřejeme zbytek arašídového oleje a tuňáka na něm ze všech stran zprudka půl minuty restujeme, poté ho vyndáme, osušíme na papírovém ubrousku, nakrájíme na silnější kousky a osolíme. Očištěné papriky a cuketu s lilkem nakrájíme na drobnější kostičky.
- 3Tuňáka podáváme se smaženou zeleninou, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme snítkou estragonu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.