Tuňák v sezamu

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z tuňáka obalíme v sezamových semenech, cuketu a lilek očistíme, nakrájíme na plátky a osolíme.
  • 2
    Kapii opečeme v troubě do hněda, sloupneme a zbavíme semen, plátky cukety a lilku osmažíme na polovině dávky arašídového oleje a poté je vyndáme z pánve. V jiné pánvi si rozehřejeme zbytek arašídového oleje a tuňáka na něm ze všech stran zprudka půl minuty restujeme, poté ho vyndáme, osušíme na papírovém ubrousku, nakrájíme na silnější kousky a osolíme. Očištěné papriky a cuketu s lilkem nakrájíme na drobnější kostičky.
  • 3
    Tuňáka podáváme se smaženou zeleninou, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme snítkou estragonu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.