Tuňák v sherry marinádě
28 min.
Ingredience
- 400gramůTuňák obecný
- 1kusŠalotka
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOcet Sherry
- 2kusyTymián čerstvý
- 2lžíceSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené tuňákové řezy osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran na rozehřátém rostlinném oleji asi 3 minuty tak, aby uvnitř bylo maso růžové.
- 2Je-li třeba, nakrájíme tuňáka na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.
- 3Olivový olej rozmícháme se sherry a sherry octem a dochutíme solí a pepřem.
- 4Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou šalotku na jemno nasekáme. Česnek i šalotku vmícháme do marinády.
- 5Tuňáka přelijeme připravenou marinádou a zdobíme lístky čerstvého tymiánu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.