Tuňák v sherry marinádě

28 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené tuňákové řezy osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran na rozehřátém rostlinném oleji asi 3 minuty tak, aby uvnitř bylo maso růžové.
  • 2
    Je-li třeba, nakrájíme tuňáka na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.
  • 3
    Olivový olej rozmícháme se sherry a sherry octem a dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Česnek oloupeme a prolisujeme, oloupanou šalotku na jemno nasekáme. Česnek i šalotku vmícháme do marinády.
  • 5
    Tuňáka přelijeme připravenou marinádou a zdobíme lístky čerstvého tymiánu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.