Tuňáková paštika
110 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkyCukr krupice
- 6lžicOlej olivový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 400gramůTuňák v oleji
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V míse z mouky, bílého vína, 4 lžic oleje, másla, trochy cukru a soli zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata rozmačkáme. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme najemno. Tuňáka slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Žloutky v misce rozšleháme s trochou vody.
- 3V pánvi rozehřejeme zbylý olej, nakrájený česnek s cibulí na něm krátce osmažíme, pak přidáme rozmačkaná rajčata a směs dochutíme citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Vše promícháme a 10 minut vaříme na středním ohni. Poté přimícháme okapaného tuňáka a nakrájenou petrželku.
- 4Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme placku. Jednu vložíme na dno vymazané zapékací formy a vytvarujeme okraj, vysoký alespoň 2 cm. Na těsto rozložíme připravenou náplň a zakryjeme ji druhou plackou těsta. Okraje obou placek pevně spojíme a těsto potřeme rozšlehanými žloutky.
- 5Zapékací formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C a paštiku pečeme přibližně 30 minut.
- 6Upečenou necháme vychladnout, potom ji vyjmeme z formy a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.