Tuňáková paštika

110 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse z mouky, bílého vína, 4 lžic oleje, másla, trochy cukru a soli zpracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Sterilovaná rajčata rozmačkáme. Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme najemno. Tuňáka slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Žloutky v misce rozšleháme s trochou vody.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej, nakrájený česnek s cibulí na něm krátce osmažíme, pak přidáme rozmačkaná rajčata a směs dochutíme citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Vše promícháme a 10 minut vaříme na středním ohni. Poté přimícháme okapaného tuňáka a nakrájenou petrželku.
  • 4
    Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme placku. Jednu vložíme na dno vymazané zapékací formy a vytvarujeme okraj, vysoký alespoň 2 cm. Na těsto rozložíme připravenou náplň a zakryjeme ji druhou plackou těsta. Okraje obou placek pevně spojíme a těsto potřeme rozšlehanými žloutky.
  • 5
    Zapékací formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200°C a paštiku pečeme přibližně 30 minut.
  • 6
    Upečenou necháme vychladnout, potom ji vyjmeme z formy a můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.