Tuňáková pěna v parmské šunce
15 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 12kusůTyčinky
- 200gramůSalát Rosso
- 8kusůRajčata Cherry
- Pěna
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceokurky sterilizované
- 2špetkyPepř citronový
- 2špetkySůl
- 2lžícePetržel - nať
- 12plátkůŠunka parmská
- 90gramůHellmann's Majonéza originál
- 200gramůTuňák ve vlastní šťávě
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
253 mg
Postup přípravy
- 1Tuňáka z konzervy scedíme, dáme ho do mísy, přidáme k němu kvalitní majonézu, rozdrcený česnek, 1 lžíce jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, pepř, sůl a omytou, pokrájenou petrželku. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hustý krém. Poté ručním šlehačem krém vyšleháme na pěnu.
- 2Tenké plátky parmské šunky rozložíme na pečící papír. Na každý plátek dáme do středu kopeček pěny a trochu ho rozetřeme. Vezmeme slané delší sýrové tyčky, které potřeme do 1/3 pěnou. Každou tyčinku položíme blíž k okraji plátku šunky a šunkou potřenou pěnou tyčinku zarolujeme.
- 3Omyjeme pod tekoucí vodou listy salátu, vodu setřepeme, salát poklademe ozdobně na 4 talířky. Omyté cherry rajčata rozkrojíme na poloviny, poklademe je na salát, k salátu přiložíme po 3 tyčinkách se šunkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.