Tuňáková pěna v parmské šunce

15 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
253 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka z konzervy scedíme, dáme ho do mísy, přidáme k němu kvalitní majonézu, rozdrcený česnek, 1 lžíce jemně nastrouhané sladkokyselé okurky, pepř, sůl a omytou, pokrájenou petrželku. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na hustý krém. Poté ručním šlehačem krém vyšleháme na pěnu.
  • 2
    Tenké plátky parmské šunky rozložíme na pečící papír. Na každý plátek dáme do středu kopeček pěny a trochu ho rozetřeme. Vezmeme slané delší sýrové tyčky, které potřeme do 1/3 pěnou. Každou tyčinku položíme blíž k okraji plátku šunky a šunkou potřenou pěnou tyčinku zarolujeme.
  • 3
    Omyjeme pod tekoucí vodou listy salátu, vodu setřepeme, salát poklademe ozdobně na 4 talířky. Omyté cherry rajčata rozkrojíme na poloviny, poklademe je na salát, k salátu přiložíme po 3 tyčinkách se šunkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.