Tuňáková polévka
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 170gramůKukuřice
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůTuňák obecný
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 250mililitrůVíno bílé
- 2kusyPaprika červená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kukuřici a tuňáka necháme okapat, v hrnci ohřejeme spolu s vývarem, vínem a citrónovou šťávou. Prolisujeme česnek, cibuli a očištěné papriky nakrájíme na malé kostičky a vše osmahneme na másle, posypeme mletou paprikou, ještě krátce osmahneme a pak vmícháme do polévky.
- 2Případně zředíme vývarem a dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.