Tuňákové filety s vermutem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nalijeme vermut přidáme okapané ančovičkové filety a citrónovou šťávu na kostičky nakrájené máslo, nahrubo nakrájený česnek a 90 g oliv. Vše rozmixujeme, například tyčovým mixérem. Na pánvi zahřejeme olivový olej, opečeme na něm zprudka tuňáka (na každý centimetr tloušťky ryby počítáme asi minutu), vyjmeme a uchováme v teple. Na pánev dáme rozpůlená cherry rajčátka a cuketu nakrájenou na šikmé proužky, pokapeme olivovým olejem a za občasného obracení osmahneme dozlatova. Do pánve přidáme rozmixovanou směs a 2 minuty za stálého míchání vaříme, pak přidáme zbývající olivy, koriandr a dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme porce ryby a ozdobně pokapeme trochou omáčky. Zbývající omáčku podáváme v miskách zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.