Tuňákové filety s vermutem
40 min.
Ingredience
- 700gramůTuňák obecný
- 60mililitrůDolin - Vermouth
- 30gramůAnčovička - filety
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 120gramůMáslo čerstvé
- 200gramůOlivy černé
- 80mililitrůOlej stolní
- 50gramůRajčata Cherry
- 200gramůCuketa
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 1kusSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
59 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme vermut přidáme okapané ančovičkové filety a citrónovou šťávu na kostičky nakrájené máslo, nahrubo nakrájený česnek a 90 g oliv. Vše rozmixujeme, například tyčovým mixérem. Na pánvi zahřejeme olivový olej, opečeme na něm zprudka tuňáka (na každý centimetr tloušťky ryby počítáme asi minutu), vyjmeme a uchováme v teple. Na pánev dáme rozpůlená cherry rajčátka a cuketu nakrájenou na šikmé proužky, pokapeme olivovým olejem a za občasného obracení osmahneme dozlatova. Do pánve přidáme rozmixovanou směs a 2 minuty za stálého míchání vaříme, pak přidáme zbývající olivy, koriandr a dobře promícháme. Na talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme porce ryby a ozdobně pokapeme trochou omáčky. Zbývající omáčku podáváme v miskách zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.