Tuňákový dresink
25 min.
Ingredience
- 350gramůTuňák v oleji
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 0,5kusChilli paprička
- 2kusyŠalotka
- 1kusCibule červená
- 2kusyRajčata
- 1lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMajonéza
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaCitronová šťáva
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kousky tuňáka z konzervy bez nálevu dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a dáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Přidáme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru. Dresink dáme do sklenice s uzávěrem a dáme do chladničky. Dresink použijeme jako pomazánku na chleby nebo pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.