Tuňákový dresink

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousky tuňáka z konzervy bez nálevu dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a dáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Přidáme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru. Dresink dáme do sklenice s uzávěrem a dáme do chladničky. Dresink použijeme jako pomazánku na chleby nebo pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.