Tuňákový koláč

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, droždí, 150 ml vody a špetku cukru. Vše promícháme, přidáme ještě špetku soli a 50 ml olivového oleje a pořádně prohněteme. Těsto pak necháme cca 20 minut na teplém místě, kde by nám mělo zhruba zdvojnásobit objem.
  • 2
    Mezitím si připravíme zbytek. Oloupeme cibule a nakrájíme je na tenká kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a smícháme je s cibulí. Pak směs vložíme na rozpálenou pánev, kde cca pět minut podusíme.
  • 3
    Na pracovní desku si vyndáme formu na koláč a vložíme do ní připravené těsto. Rovnoměrně těsto posypeme cibulovou směsí. Na závěr na těsto rozdělíme okapaný obsah konzervy tuňáka.
  • 4
    Vše zalijeme omáčkou. Tu si připravíme ze smetany, kterou smícháme s vejcem. Okořeníme špetkou soli, pepře a petržele. Nyní omáčku rozlejeme po celém koláči.
  • 5
    Nyní stačí dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a nechat 25 minut péct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.