Tuňákový koláč
60 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 25gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kilogramCibule
- 250gramůSlanina vepřová
- 150gramůTuňák v oleji
- 1špetkaPetržel - nať
- 150mililitrůVoda pitná
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, droždí, 150 ml vody a špetku cukru. Vše promícháme, přidáme ještě špetku soli a 50 ml olivového oleje a pořádně prohněteme. Těsto pak necháme cca 20 minut na teplém místě, kde by nám mělo zhruba zdvojnásobit objem.
- 2Mezitím si připravíme zbytek. Oloupeme cibule a nakrájíme je na tenká kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a smícháme je s cibulí. Pak směs vložíme na rozpálenou pánev, kde cca pět minut podusíme.
- 3Na pracovní desku si vyndáme formu na koláč a vložíme do ní připravené těsto. Rovnoměrně těsto posypeme cibulovou směsí. Na závěr na těsto rozdělíme okapaný obsah konzervy tuňáka.
- 4Vše zalijeme omáčkou. Tu si připravíme ze smetany, kterou smícháme s vejcem. Okořeníme špetkou soli, pepře a petržele. Nyní omáčku rozlejeme po celém koláči.
- 5Nyní stačí dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a nechat 25 minut péct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.