Tuňákový krém z tvarohem, bylinkami a zeleninou
15 min.
Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 80gramůEscuris Tuňák v olivovém oleji
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1,5lžícePažitka
- 2plátkyChléb celozrnný pšeničný
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
5 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka a polovinu papričky pokrájíme nadrobno. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Pažitku omyjeme, vodu setřepeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Tuňáka v olivovém oleji vyjmeme z konzervy vidličkou do mísy, přidáme nízkotučný tvaroh, chilli papričku a hořčici. Vše promícháme a podle chuti přidáme 1-2 špetky soli a pepř. Pak přimícháme pažitku a znovu vše vidličkou vyšleháme.
- 3Tmavé krajíce chleba potřeme pomazánkou, ozdobíme ji pokrájenou cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.