Tuňákový salát s brambory, vejci a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory rané
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůKapary
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 440gramůTuňák v oleji
- 80gramůRoketa
- 80gramůCibule červená
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 80gramůOlej olivový extra panenský
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
34 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
687 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, nasypeme do hrnce, zalijeme 750 ml vody a vaříme 15 minut doměkka. Zároveň uvaříme vejce ve zbylé vodě natvrdo - asi 8 minut. Vejce zchladíme a oloupeme. Kapary zalijeme citronovou šťávou. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, ještě horké nasypeme do mísy, přidáme kapary s citronovou šťávou, přilijeme olej, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme a necháme vychladnout. Přidáme natrhané listy rokety, tuňáka, čtvrtky uvařených vajec, lehce promícháme a navrch položíme ančovičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.