Tuňákový salát v kornoutku nori
28 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůBrambory vařené
- 150gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 100gramůŠalotka
- 50gramůOkurka salátová
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůŘasa Nori
- 200gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
770 mg
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme je a rozkrájíme na kostičky. Salátovou okurku podélně rozřízneme, lžičkou vyškrábneme semínka a dužinu pokrájíme na tenké plátky, tuňáka vyklopíme z konzervy a necháme okapat, vařené brambory nakrájíme na malé kostičky, šalotku oloupeme a posekáme nadrobno. Do misky vložíme tuňáka, trochu rozmělníme vidličkou, přisypeme brambory, okurku, vejce, šalotku, osolíme, opepříme a promícháme.
- 2Plátky řasy úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky, poklademe vrstvou dušené rýže, poté vrstvou tuňákového salátu, zavineme do kornoutku, upravíme na talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.