Turecká jehněčí polévka
105 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 1,5litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 150gramůZelenina kořenová
- 100gramůCibulka jarní
- 50gramůRýže loupaná
- 150gramůJogurt bílý
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, nakrájíme na kousky, přilijeme vodu a uvaříme téměř do měkka. Na sádle osmažíme pokrájenou zeleninu a cibuli i s natí, přidáme do polévky i se spařenou rýží, uvaříme do měkka.
- 2Polévku odstavíme z ohně a vlijeme do ní jogurt, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.