Turecká veganská pizza
55 min.
Ingredience
- Obloha
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 500gramůRajčatové pyré
- 1kusOkurka salátová
- 4kusyRajčata
- 100gramůSójové plátky
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5kusSalát ledový
- Těsto
- 7gramůDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 260mililitrůVoda pitná
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Droždí a cukr vsypeme do mísy a zalijeme 3 lžícemi teplé vody. Necháme stát asi 10 minut.
- 2Potom do mísy vsypeme mouku se solí, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj olivový olej a 250ml vlažné vody. Vypracujeme těsto, které vytvarujeme do tvaru koule. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
- 3Sójové plátky přivedeme k varu v zeleninovém vývaru. Odstavíme a pod pokličkou necháme 10 minut nabobtnat. Plátky potom slijeme do síta a přebytečnou tekutinu z nich vymačkáme.
- 4V pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátky po všech stranách, přidáme nasekanou cibuli a česnek a chvíli restujeme. Vmícháme koření, rajčatový protlak, cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme rajčatovým pyré a zvolna povaříme 10 minut.
- 5Na pomoučněné pracovní ploše těsto ještě prohněteme a potom rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rajčatovo-sójovou směsí a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut.
- 6Okurky a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, omytý salát natrháme na kousky. Hotovou pizzu posypeme nakrájenou zeleninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.