Turecká veganská pizza

55 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí a cukr vsypeme do mísy a zalijeme 3 lžícemi teplé vody. Necháme stát asi 10 minut.
  • 2
    Potom do mísy vsypeme mouku se solí, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj olivový olej a 250ml vlažné vody. Vypracujeme těsto, které vytvarujeme do tvaru koule. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
  • 3
    Sójové plátky přivedeme k varu v zeleninovém vývaru. Odstavíme a pod pokličkou necháme 10 minut nabobtnat. Plátky potom slijeme do síta a přebytečnou tekutinu z nich vymačkáme.
  • 4
    V pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátky po všech stranách, přidáme nasekanou cibuli a česnek a chvíli restujeme. Vmícháme koření, rajčatový protlak, cukr a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme rajčatovým pyré a zvolna povaříme 10 minut.
  • 5
    Na pomoučněné pracovní ploše těsto ještě prohněteme a potom rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rajčatovo-sójovou směsí a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 25 minut.
  • 6
    Okurky a rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, omytý salát natrháme na kousky. Hotovou pizzu posypeme nakrájenou zeleninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.