Turecké placky gözleme s náplní a speciální rajčatovou omáčkou
95 min.
Ingredience
- 7gramůInstantní droždí
- 1lžičkaCukr třtinový
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyKmín mletý
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 50gramůHrozinky
- 1lžíceCitronová kůra
- 3kusyCibulka jarní
- 100gramůSýr Feta
- 8lžicKečup
- 2lžíceJablko granátové
- 1lžíceCibule červená
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 175mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Cukr, droždí a 175 ml vlažné vody smícháme. Vmícháme tři lžíce mouky a necháme 10 minut na teplém místě, aby vzešel kvásek.
- 2Do velké mísy zatím nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Na kraj dáme sůl. Do důlku vlijeme kvásek a dvě lžíce oleje, které postupně zapracujeme do těsta.
- 3Je potřeba těsto zpracovávat aspoň 10 minut. Poté necháme na teplém místě hodinu kynout.
- 4Připravíme si náplň. Nejprve opražíme piniové oříšky na sucho. Na zbylém oleji opékáme maso dohněda, poté přidáme utřený česnek, kmín, koriandr, skořici, chilli a rozinky a ještě chvíli opékáme. Odstavíme, vmícháme nasekané jarní cibulky a kůru. Až směs vychladne, přidáme i nadrobenou fetu a piniové oříšky. Masovou směs si rozdělíme na čtyři části.
- 5Poté těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme na obdélník 25x30 cm velký. Na jednu polovinu rozválené plochy rozprostřeme jednu část masové směsi. Druhou polovinou přiklopíme a okraje přitlačíme, aby se nepřilepili.
- 6Totéž opakujeme se zbývajícím těstem. Pečeme 30 minut na 200 °C.
- 7Mezitím si připravíme speciální rajčatovou omáčku: smícháme kečup, semínka z granátového jablka a nasekanou cibuli. Podáváme k plněným gözleme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.