Turecké placky gözleme s náplní a speciální rajčatovou omáčkou

95 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, droždí a 175 ml vlažné vody smícháme. Vmícháme tři lžíce mouky a necháme 10 minut na teplém místě, aby vzešel kvásek.
  • 2
    Do velké mísy zatím nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Na kraj dáme sůl. Do důlku vlijeme kvásek a dvě lžíce oleje, které postupně zapracujeme do těsta.
  • 3
    Je potřeba těsto zpracovávat aspoň 10 minut. Poté necháme na teplém místě hodinu kynout.
  • 4
    Připravíme si náplň. Nejprve opražíme piniové oříšky na sucho. Na zbylém oleji opékáme maso dohněda, poté přidáme utřený česnek, kmín, koriandr, skořici, chilli a rozinky a ještě chvíli opékáme. Odstavíme, vmícháme nasekané jarní cibulky a kůru. Až směs vychladne, přidáme i nadrobenou fetu a piniové oříšky. Masovou směs si rozdělíme na čtyři části.
  • 5
    Poté těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme na obdélník 25x30 cm velký. Na jednu polovinu rozválené plochy rozprostřeme jednu část masové směsi. Druhou polovinou přiklopíme a okraje přitlačíme, aby se nepřilepili.
  • 6
    Totéž opakujeme se zbývajícím těstem. Pečeme 30 minut na 200 °C.
  • 7
    Mezitím si připravíme speciální rajčatovou omáčku: smícháme kečup, semínka z granátového jablka a nasekanou cibuli. Podáváme k plněným gözleme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.