Turecký jehněčí pilaf
80 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 100gramůAnglická slanina
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůRýže loupaná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 220gramůCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 150mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžíceHořčice
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Čedar
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
42 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na hrubé nudličky, osolíme, okořeníme hrubě drceným pepřem, zprudka osmažíme na 50 g nakrájené a rozškvařené slaniny. Přidáme hořčici, víno, mírně
- 2podlijeme vodou, dusíme do měkka. Opranou rýži osmahneme na másle s polovinou rozkrájené cibule, přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme také do měkka. Zbylou slaninu krájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme žampiónové plátky, cibuli a nudličky rozkrájené papriky. Vše podusíme a odstavíme. Vychladlou rýži promícháme se směsí žloutků a strouhaného sýra, polovinu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, promícháme se smetanou a dušenou zeleninou. Nakonec ještě zbytek rýže, vše pokapeme máslem a zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.