Turecký pilaf s kuřecím masem

210 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1264 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
76 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře o váze přibližně 1,5 kg zbavíme kůže a vykostíme. Kosti a kůži spolu se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme přibližně 1 l vody, pomalu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 a 1/2 hodiny. Přecedíme a vývar uschováme k dalšímu použití. Kosti se zeleninou už nebudeme potřebovat.
  • 2
    Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, červenou papriku zbavenou semen nakrájíme na kostičky, zázvor oloupeme a nasekáme najemno.
  • 3
    Přibližně do 2/3 vývaru dáme vařit rýži. Osolíme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme asi 12 minut.
  • 4
    Kuřecí maso nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpuštěným máslem a za stálého míchání zprudka opečeme dozlatova. Přidáme papriku a cibuli a restujeme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř, zázvor a zalijeme zbylým vývarem. Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zázvor dostatečně nezměkne. Potom přidáme rozinky, vmícháme rýži a ihned podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.