Turecký pilaf s kuřetem

45 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
57 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře nejprve zbavíme kůže, naporcujeme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Kosti poté vložíme do hrnce a přidáme zeleninovou směs do polévky a 1litr vody. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit asi 1,5 hodiny. Odstavíme a vývar zcedíme.
  • 3
    V hluboké pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso zprudka po všech stranách orestujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na kousky a necháme zesklovatět. Osolíme a opepříme dle chuti.
  • 4
    Přidáme 125ml kuřecího vývaru a nakrájený zázvor, přiklopíme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni dusit asi 10minut, dokud zázvor nezměkne. Na závěr přidáme rozinky.
  • 5
    Mezitím do hrnce nalijeme 250ml vývaru, nasypeme rýži, osolíme a vaříme doměkka, cca 12minut.
  • 6
    Okapanou rýži smícháme s kuřecí směsí a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.