Turecký pilaf s kuřetem
45 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 55gramůMáslo čerstvé
- 125gramůHrozinky
- 1špetkaPepř cayenský
- 125gramůRýže loupaná
- 1200gramůKuře
- 20gramůZázvor celý
- 150gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
57 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Kuře nejprve zbavíme kůže, naporcujeme, vykostíme a nakrájíme na kousky.
- 2Kosti poté vložíme do hrnce a přidáme zeleninovou směs do polévky a 1litr vody. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni vařit asi 1,5 hodiny. Odstavíme a vývar zcedíme.
- 3V hluboké pánvi rozpustíme máslo a kuřecí maso zprudka po všech stranách orestujeme. Přidáme cibuli nakrájenou na kousky a necháme zesklovatět. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 4Přidáme 125ml kuřecího vývaru a nakrájený zázvor, přiklopíme, přivedeme k varu a necháme na mírném ohni dusit asi 10minut, dokud zázvor nezměkne. Na závěr přidáme rozinky.
- 5Mezitím do hrnce nalijeme 250ml vývaru, nasypeme rýži, osolíme a vaříme doměkka, cca 12minut.
- 6Okapanou rýži smícháme s kuřecí směsí a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.