Turecký sekaný špíz
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOcet vinný
- 6kusůRajčata
- 1kusMáta
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, přidáme k mletému masu spolu s vejcem a propracujeme. Osolíme, opepříme a okořeníme skořicí.
- 2Rozmícháme citronovou šťávu, ocet, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Omytá rajčata a okurku nadrobno nakrájíme, promícháme se zálivkou a necháme chvíli odležet.
- 3Masovou hmotu obalíme kolem špejlí a dobře přitiskneme. Špízy opékáme po všech stranách asi 5 minut na lžíci oleje.
- 4Na talíře upravíme opečené špízy se salátem a ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.