Turecký sekaný špíz

30 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, přidáme k mletému masu spolu s vejcem a propracujeme. Osolíme, opepříme a okořeníme skořicí.
  • 2
    Rozmícháme citronovou šťávu, ocet, 3 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Omytá rajčata a okurku nadrobno nakrájíme, promícháme se zálivkou a necháme chvíli odležet.
  • 3
    Masovou hmotu obalíme kolem špejlí a dobře přitiskneme. Špízy opékáme po všech stranách asi 5 minut na lžíci oleje.
  • 4
    Na talíře upravíme opečené špízy se salátem a ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.