Tuřín plněný drůbeží směsí
60 min.

Ingredience
- 400gramůTuřín
- 150gramůDrůbeží maso vařené
- 20gramůŠalotka
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůBešamel
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 30mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kulatější tuříny vydlabeme tak, aby zůstaly asi 1 cm silné stěny. Vydlabanou dužinu posekáme. Drůbeží vařené maso nakrájíme nadrobno, šalotku najemno, strouhanku navlhčíme mlékem. Do misky vložíme drůbeží maso, přisypeme šalotku, přidáme strouhanku, vejce, dužinu, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme. Touto směsí naplníme tuříny.
- 2Pekáček vymažeme máslem a tuříny do něj naskládáme vedle sebe. Pokapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna na mírném ohni 25-30 minut a tuříny často poléváme máslem. V případě potřeby můžeme podlít trochou vývaru.
- 3Upečené tuříny vyjmeme, do zbylé šťávy v pekáčku nalijeme bešamel, vývar a vaříme, dokud se tekutina neodpaří natolik, že šťáva zhoustne. Vzniklou šťávou tuříny na talířích přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.