Tuřín plněný drůbeží směsí

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulatější tuříny vydlabeme tak, aby zůstaly asi 1 cm silné stěny. Vydlabanou dužinu posekáme. Drůbeží vařené maso nakrájíme nadrobno, šalotku najemno, strouhanku navlhčíme mlékem. Do misky vložíme drůbeží maso, přisypeme šalotku, přidáme strouhanku, vejce, dužinu, sůl, pepř a všechno spolu důkladně promícháme. Touto směsí naplníme tuříny.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem a tuříny do něj naskládáme vedle sebe. Pokapeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna na mírném ohni 25-30 minut a tuříny často poléváme máslem. V případě potřeby můžeme podlít trochou vývaru.
  • 3
    Upečené tuříny vyjmeme, do zbylé šťávy v pekáčku nalijeme bešamel, vývar a vaříme, dokud se tekutina neodpaří natolik, že šťáva zhoustne. Vzniklou šťávou tuříny na talířích přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.