Tuřínová polévka z jednoho hrnce
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramTuřín
- 600gramůBrambory
- 1kusPórek
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián sušený
- 600gramůVepřový bok uzený
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Tuřín a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- 2V kastrolu rozpustíme olej a máslo, přidáme kostičky tuřínu, cibuli a za stálého míchání směs podusíme. Přidáme brambory, vývar, bobkový list, sůl, pepř a tymián.
- 3Do polévky přidáme 4 uzené kotlety, zakryjeme a vaříme zvolna asi 15 minut při střední teplotě.
- 4Přidáme pórek, promícháme a vaříme ještě 15 minut. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.