Tuřínová polévka z jednoho hrnce

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
30 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuřín a brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme olej a máslo, přidáme kostičky tuřínu, cibuli a za stálého míchání směs podusíme. Přidáme brambory, vývar, bobkový list, sůl, pepř a tymián.
  • 3
    Do polévky přidáme 4 uzené kotlety, zakryjeme a vaříme zvolna asi 15 minut při střední teplotě.
  • 4
    Přidáme pórek, promícháme a vaříme ještě 15 minut. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.