Tvaroh s kešu po indicku
30 min.
Ingredience
- 50mililitrůVoda pitná
- 3kusyRajčata
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceChilli koření mleté
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaGaram masala
- 5kusůChilli paprička zelená
- 10kusůOřechy Kešu
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kilogramTvaroh tvrdý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1791 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
130 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
10 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli se zázvorem a česnekem rozetřeme na pastu. Rajčata rozmixujeme. Kešu oříšky rozemeleme s mlékem na další pastu.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmahneme pastu z cibule. Zalijeme rozmixovanými rajčaty, dochutíme kmínem, chilli a smažíme, dokud se od koření neoddělí všechen tuk.
- 3Zalijeme ušlehanou šlehačkou a vmícháme i pastu z kešu. V případě potřeby zalijeme trochou vody. Na pánev umístíme kostičky tvarohu a poprášíme garam masalou. Dalších 5 minut necháme smažit.
- 4Když je sýr důkladně osmažený, ozdobíme jej nakrájenými chilli papričkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.