Tvarohové halušky se slaninou a pažitkou
30 min.
Ingredience
- 300gramůTvaroh konzumní
- 100gramůKrupička dětská
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka polohrubá
- 2špetkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkySůl
- 3litryVoda pitná
- 100gramůSlanina vepřová
- 1,5lžícePažitka
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
134 mg
Cukr
195 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme 300 g měkkého tvarohu, přisypeme 100 g dětské krupičky, přidáme 1 vejce, mouku, prášek do pečiva a sůl. Tvarohové těsto dobře vymícháme, potom ho dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku asi 1 cm vysokou. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky přibližně 3x1.5 cm. Do hrnce dáme 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a přivedeme ji k varu.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a pánvi ji vysmažíme dozlatova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Když se začne voda vařit, tvarohové halušky naházíme do vody, promícháme a vaříme 3-4 minuty. Jakmile vyplavou napovrch, 1 kousek vyjmeme a zkusíme, jestli je uvařený.
- 4Halušky potom vyjmeme sítem, necháme okapat, dáme je do mísy a promícháme se smetanou, omastkem ze slaniny a pažitkou.
- 5Rozdělíme je na talíře, ozdobíme slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.