Tvarohové halušky se slaninou a pažitkou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
134 mg
Cukr
195 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme 300 g měkkého tvarohu, přisypeme 100 g dětské krupičky, přidáme 1 vejce, mouku, prášek do pečiva a sůl. Tvarohové těsto dobře vymícháme, potom ho dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku asi 1 cm vysokou. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky přibližně 3x1.5 cm. Do hrnce dáme 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a přivedeme ji k varu.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky a pánvi ji vysmažíme dozlatova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Když se začne voda vařit, tvarohové halušky naházíme do vody, promícháme a vaříme 3-4 minuty. Jakmile vyplavou napovrch, 1 kousek vyjmeme a zkusíme, jestli je uvařený.
  • 4
    Halušky potom vyjmeme sítem, necháme okapat, dáme je do mísy a promícháme se smetanou, omastkem ze slaniny a pažitkou.
  • 5
    Rozdělíme je na talíře, ozdobíme slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.