Tvarohové knedlíky
30 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko polotučné
- 15gramůSůl
- 180gramůVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
- 300gramůStrouhanka
- 60gramůCukr vanilka
- 240gramůCukr moučkový
- 300gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůTvaroh jemný
- 750gramůŽemle tuková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
902 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh rozmačkáme nebo prolisujeme hrubším sítem.
- 2Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem.
- 3Do tvarohu přidáme sůl, prosátou hrubou mouku a rozmíchaná vejce. Vše promícháme a nakonec zamícháme žemli. Ze hmoty tvarujeme malé kulaté knedlíky, vkládáme je do vařící vody a krátce po zavaření je opatrně zamícháme. Zvolna vaříme.
- 4Při podávání posypeme okapané knedlíky na sucho osmahnutou strouhankou a směsí moučkového a vanilkového cukru. Pokrm přelijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.