Tvarohové knedlíky s borůvkami a mákem
22 min.
Ingredience
- 2lžíceMák - semena
- 130gramůCukr krupice
- 200gramůJogurt bílý
- 150mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 250gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 200gramůBrambory vařené
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceCukr moučkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůBorůvky
- 250gramůTvaroh jemný
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Na omáčku rozmixujeme očištěné borůvky, jogurt, sekt a 100g cukru.
- 2Na knedlíky smícháme v míse vařené brambory nastrouhané najemno, 5 žloutků, máslo, sůl, zbytek cukru, tvaroh a obě mouky. Vypracujeme tužší těsto a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.
- 3Poté z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíčky a povaříme asi 7min ve vodě těsně před bodem varu. Uvařené knedlíky prohodíme v rendlíku ve směsi rozehřátého másla, moučkovéhu cukru a máku.
- 4Připravíme krém. V kastrolu rozehřejeme smetanu, přidáme zbylé vyšlehané žloutky, vanilkový cukr a semínka vanilky a za stálého míchání svaříme na hustý krém.
- 5Knedlíky podáváme s borůvkovou omáčkou a vanilkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.