Tvarohové knedlíky s borůvkami a mákem

22 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku rozmixujeme očištěné borůvky, jogurt, sekt a 100g cukru.
  • 2
    Na knedlíky smícháme v míse vařené brambory nastrouhané najemno, 5 žloutků, máslo, sůl, zbytek cukru, tvaroh a obě mouky. Vypracujeme tužší těsto a necháme půl hodiny v chladu odpočinout.
  • 3
    Poté z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíčky a povaříme asi 7min ve vodě těsně před bodem varu. Uvařené knedlíky prohodíme v rendlíku ve směsi rozehřátého másla, moučkovéhu cukru a máku.
  • 4
    Připravíme krém. V kastrolu rozehřejeme smetanu, přidáme zbylé vyšlehané žloutky, vanilkový cukr a semínka vanilky a za stálého míchání svaříme na hustý krém.
  • 5
    Knedlíky podáváme s borůvkovou omáčkou a vanilkovým krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.