Tvarohové knedlíky s rebarborovým kompotem
40 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh jihočeský polotučný
- 270gramůCukr moučkový
- 150gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceCukr skořicový
- 1kilogramReveň (Rebarbora)
- 100gramůMaliny
- 1kusSkořice celá
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
13 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Tvarohu dáme do utěrky a vymačkáme z něj syrovátku. Do pěny vyšleháme měkké máslo s moučkovým cukrem, přisypeme strouhanku z bílého pečiva, vejce, žloutek a sůl a zašleháme do máslové pěny. Zamícháme tvaroh a necháme těsto krátce odpočinout. Navlhčenýma rukama uděláme jeden zkušební knedlík a 10 minut ho vaříme ve větším množství vody. Pokud se knedlík po vytažení z vody rozpadne, přidáme do těsta žloutek, strouhanku a trochu zpracujeme. Navlhčenýma rukama potom tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
- 2Na pánvi rozpustíme 50 g másla, přidáme 5 lžic strouhanky a za neustálého míchání orestujeme dozlatova, stáhneme z ohně, přimícháme 2 lžíce skořicového cukru.
- 3Hotové knedlíky po vytažení z vody necháme okapat, obalíme ve skořicové strouhance. Podáváme s rebarborovým kompotem.
- 4Předehřejeme troubu na 200 °C. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 4cm kousky. Svaříme cukr s vodou. Nakrájenou rebarboru naskládáme do pekáčku, posypeme čerstvými malinami (můžeme použít i mražené), zalijeme cukrovou vodou, překryjeme alobalem a pečeme 30-35 minut uprostřed trouby při 180 °C. Kompot podáváme horký nebo vlažný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.