Tvarohové pletýnky s pažitkou
80 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 4lžíceTvaroh jemný
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceMléko plnotučné sušené
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaDroždí sušené
- 2lžícePažitka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 225 ml vlažné vody, tvaroh, změklé máslo, sůl, cukr, sušené mléko, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme najemno nasekanou pažitku a necháme těsto dodělat. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého vyválíme váleček 25 cm dlouhý, který rozdělíme na 3 stejné části a upleteme pletýnku. Toto opakujeme se všemi díly, a poté je přeneseme na vymazaný plech. Necháme 30 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem s 1 lžící vody, posypeme mořskou solí, a poté pečeme v troubě při 220°C 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.