Tvarohoví zajíčci

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
42 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
178 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme 60 minut chladit.
  • 2
    Potom těsto ještě mírně osolíme, rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme z něj tvary zajíčků. Zajíce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 3
    Tvaroh umícháme s nasekanou pažitkou a smetanou do krému. Polovinu zajíčků krémem potřeme a slepíme zbylými zajíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 3. 2016
Tvarohoví zajíčci
Tento recept mě zaujal. Máme rádi po všem tom sladkém během svátků něco slaného k zobání. Bohužel mě recept zklamal. Těsto je velmi křehké, je tam moc másla a zřejmě i použití polohrubé mouky má svůj drobný podíl. Upečené tvary se lámaly a drobily při pouhém doteku prstů 😔 Ještě, že jsem pekla jako pokus, do svátků musím najít lepší recept. Nápad hezký, výsledek tristní. Palec dolů 😬