Tvarohovo-bramborové knedlíky se šunkou
75 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1kilogramTvaroh konzumní
- 100gramůPšeničná krupice
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceSůl
- 3lžíceSádlo škvařené
- 300gramůŠunka uzená
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
8 g
Vápník
115 g
Postup přípravy
- 1Den předem omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a uvaříme je doměkka. Vaříme 20 minut, slijeme a necháme na chladném místě. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse brambory důkladně promícháme s tvarohem, krupicí, moukou a solí.
- 2V rendlíku rozehřejeme 3 lžíce sádla. Lžíci vždy namočíme do sádla a vykrajujeme z těsta knedlíky, které pokládáme na plech. Potřeme je zbývajícím sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 20 minut dozlatova.
- 3Mezitím nakrájíme šunku a slaninu na kostičky. V pánvi slaninu rozškvaříme, přidáme šunku, za stálého míchání krátce osmažíme a odstavíme z plotny.
- 4Upečené knedlíky dáme na talíře, ozdobíme usmaženou šunkou se slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.