Tvarohovo-bramborové knedlíky se šunkou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
37 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
8 g
Vápník
115 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem omyjeme brambory, dáme do hrnce, zalijeme 2 litry vody a uvaříme je doměkka. Vaříme 20 minut, slijeme a necháme na chladném místě. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse brambory důkladně promícháme s tvarohem, krupicí, moukou a solí.
  • 2
    V rendlíku rozehřejeme 3 lžíce sádla. Lžíci vždy namočíme do sádla a vykrajujeme z těsta knedlíky, které pokládáme na plech. Potřeme je zbývajícím sádlem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 20 minut dozlatova.
  • 3
    Mezitím nakrájíme šunku a slaninu na kostičky. V pánvi slaninu rozškvaříme, přidáme šunku, za stálého míchání krátce osmažíme a odstavíme z plotny.
  • 4
    Upečené knedlíky dáme na talíře, ozdobíme usmaženou šunkou se slaninou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.