Tvarohovo-mandlový koláč

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
6 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vsypeme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažného mléka. Mísu zakryjeme, necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Pak do mísy nasypeme zbytek cukru, máslo, špetku soli, žloutky, zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou, odložíme na teplé místo vykynout.
  • 3
    V kastrolu přivedeme k varu mléko, přidáme cukr, až se začne mléko vařit, kastrol odstavíme ze sporáku. Přidáme pomerančovou kůru a nasekané mandle, vše promícháme.
  • 4
    V misce rozmixujeme tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem, žloutkem, máslem, nakonec přimícháme sušené brusinky.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Plech vymažeme máslem, na dno rozložíme jeden díl těsta, potřeme ho tvarohovou směsí. Na tvarohovou směs položíme druhý rozválený díl těsta a potřeme mandlovou náplní. Nakonec rozválíme třetí kus těsta, položíme na mandlovou náplň a potřeme švestkovými povidly.
  • 6
    Ze zbytku těsta vyválíme podlouhlé válečky a na povidlech vytvoříme mřížky, potřeme je potom rozšlehaným vejcem. Plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.