Tvarohový dezert s ovocem a rozinkami
20 min.
Ingredience
- 750gramůTvaroh tučný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůRozinky tmavé
- 75gramůMandle
- 1špetkaSůl
- 75gramůKandované ovoce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
67 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Den předem vyložíme cedník pláténkem a naplníme tvarohem. Okraje plátna přeložíme, uhladíme, položíme na ně talíř a zatížíme. Tvaroh necháme cca 12 hodin odkapávat. Mezitím občas přimáčkneme.
- 2Druhý den smícháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčkem, ušleháme do pěny. Do krému přidáme rozinky, sekané mandle, špetku soli a tvaroh.
- 3Plátnem vyložíme hranatou formu na paschu nebo cedník o obsahu cca 1 litr. Naplníme připravenou hmotou, okraje nahoře přehneme a opět zatížíme. Necháme v lednici ca 24 hodin odkapávat.
- 4Poté vyklopíme na tác, ozdobíme kousky kandovaného ovoce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.