Tvarohový dort s broskvemi
65 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceHera
- 2lžíceStrouhanka
- 500gramůTvaroh jemný
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr vanilka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 400gramůKompot broskvový
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůCukr moučkový
- 150gramůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
865 mg
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme do pěny máslo, cukr, vejce, špetku soli a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme mouku a kypřící prášek do pečiva. Broskve necháme okapat a zachytíme šťávu.
- 2Dortovou formu vymažeme Herou, vysypeme strouhankou, těsto nalijeme do dortové formy a pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia, přibližně 35 minut. Po upečení necháme dort vychladnout, vyklopíme ho z formy a podélně překrojíme.
- 3Želatinu namočíme, necháme 10 bobtnat. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, citronovou kůrou a sťávou z broskví. Želatinu rozpustíme a vychladlou ji smícháme s tvarohovým krémem, smetanu šleháme do tuha, bílky ušleháme se špetkou soli také do tuha. Šlehačku i sníh poté pomalu vmícháme do tvarohové směsi. Broskve nakrájíme na malé kostičky, pár jich necháme stranou na ozdobu. Kostičky broskví zamícháme do tvarohového krému.
- 4Oba kusy dortového korpusu potřeme tvarohovým krémem, díly k sobě spojíme, zbytek krému rozetřeme po povrchu a okrajích dortu, uhladíme. Odložené broskve nakrájíme na slabé plátky a zdobíme jimi povrch dortu. Vložíme do chladničky, necháme 60 minut ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.