Tvarohový dort s broskvemi

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
865 mg
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme do pěny máslo, cukr, vejce, špetku soli a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme mouku a kypřící prášek do pečiva. Broskve necháme okapat a zachytíme šťávu.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme Herou, vysypeme strouhankou, těsto nalijeme do dortové formy a pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů Celsia, přibližně 35 minut. Po upečení necháme dort vychladnout, vyklopíme ho z formy a podélně překrojíme.
  • 3
    Želatinu namočíme, necháme 10 bobtnat. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou, citronovou kůrou a sťávou z broskví. Želatinu rozpustíme a vychladlou ji smícháme s tvarohovým krémem, smetanu šleháme do tuha, bílky ušleháme se špetkou soli také do tuha. Šlehačku i sníh poté pomalu vmícháme do tvarohové směsi. Broskve nakrájíme na malé kostičky, pár jich necháme stranou na ozdobu. Kostičky broskví zamícháme do tvarohového krému.
  • 4
    Oba kusy dortového korpusu potřeme tvarohovým krémem, díly k sobě spojíme, zbytek krému rozetřeme po povrchu a okrajích dortu, uhladíme. Odložené broskve nakrájíme na slabé plátky a zdobíme jimi povrch dortu. Vložíme do chladničky, necháme 60 minut ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.