Tvarohový dort s mandarinkami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
499 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme heru se špetkou soli, cukrem a vejcem. Poté postupně přimícháme mouku a kypřící prášek do pečiva.
  • 2
    Menší dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme ji těstem, povrch uhladíme. Troubu předehřejeme na 180°C a těsto pečeme 20 minut. Po upečení korpus vyklopíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus podélně rozkrojíme.
  • 3
    Mandarinky necháme okapat a pár dílků odložíme stranou. Zbytek nakrájíme na kousky. Želatinu namočíme do vody a necháme 10 minut bobtnat. V míse smícháme tvaroh s troškou mandarinkové šťávy, žloutkem, vanilkovým cukrem, limetkovou šťávou a moučkovým cukrem. Želatinu rozpustíme a smícháme s tvarohovým krémem, který poté uložíme na 30 minut chladit do chladničky.
  • 4
    Dále ušleháme 200 ml šlehačky dotuha, bílky ušleháme také dotuha. Potom smetanu opatrně promícháme s bílky a nakonec vše, včetně kousků mandarinek, smícháme s tvarohovou směsí. Spodek dortového korpusu vrátíme do dortové formy, navrch naklademe všechnu tvarohovou směs, povrch uhladíme a přikryjeme druhou půlkou korpusu. Zbytek šlehačky ušleháme dotuha, naplníme jí zdobící sáček a povrch dortu ozdobíme šlehačkou a plátky mandarinek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.