Tvarohový nok vařený v ubrousku
85 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTvaroh jemný
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 250gramůPšeničná krupice
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
45 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Máslo (80 g) se žloutky utřeme do pěny a přidáme tvaroh, krupici, mléko a sůl. Vymícháme řídké těsto a necháme je chvíli stát, aby krupice nabobtnala. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme těstem a konce ubrousku volně zavážeme. Zavěsíme do hrnce s vodou a v páře vaříme 1 hodinu.
- 3Hotový nok nakrájíme nití, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.