Tvarohový závin s rozinkami a mandlemi
60 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůSádlo škvařené
- 0,13litrVoda pitná
- 0,13litrMléko plnotučné
- 0,2lžičkaOcet jablečný
- Nádivka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůTvaroh měkký
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 30gramůRozinky tmavé
- 30gramůMandle
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, přilijeme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem, přidáme sůl, ocet a rozšlehané vejce. Těsto nejprve prosekáme nožem a pak rukou zpracujeme. Musí být vláčné a nelepit se. Vytvoříme z něj bochánek, zakryjeme nahřátým kastrolem a necháme cca 15 min. odpočinout.
- 2Na nádivku smícháme v míse všechny uvedené ingredience(z bílků ušleháme sníh), mimo rozinek a mandlí.
- 3Poté těsto rozválíme na plát, do poloviny potřeme tvarohovou nádivkou, posypeme rozinkami, loupanými mandlemi, zatočíme a položíme na vymaštěný plech.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 min. Mezitím poléváme závin mlékem. Hotový nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.