Tvarohový závin s rozinkami a mandlemi

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku, uděláme důlek, přilijeme vlažnou vodu s rozpuštěným sádlem, přidáme sůl, ocet a rozšlehané vejce. Těsto nejprve prosekáme nožem a pak rukou zpracujeme. Musí být vláčné a nelepit se. Vytvoříme z něj bochánek, zakryjeme nahřátým kastrolem a necháme cca 15 min. odpočinout.
  • 2
    Na nádivku smícháme v míse všechny uvedené ingredience(z bílků ušleháme sníh), mimo rozinek a mandlí.
  • 3
    Poté těsto rozválíme na plát, do poloviny potřeme tvarohovou nádivkou, posypeme rozinkami, loupanými mandlemi, zatočíme a položíme na vymaštěný plech.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 30 min. Mezitím poléváme závin mlékem. Hotový nakrájíme, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.