Tvarůžková polévka – sýrnica

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
91 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
200 mg
Cukr
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce si dáme vodu s mlékem a přivedeme k varu.
  • 2
    Olomoucké tvarůžky pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do polévky. Ještě do ní po 5 minutách vaření přidáme kmín a když se polévka pomalu vaří, přimícháme rozdrobený tvaroh na strouhání, pepř a sůl podle chuti. Polévku odstavíme, přimícháme do ní omytou pokrájenou pažitku, zakryjeme pokličkou a necháme odstát asi 5 minut. Pak polévku podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.