Tycinské sýrové brambory

40 min.
Švýcarsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
129 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané větší brambory seřízneme na delší straně do plošky, aby stály, a v osolené vodě je předvaříme 15 minut. Do vychladlých brambor uděláme v odstupech hluboké zářezy, ale opatrně, aby brambory udržely tvar. Do zářezů vložíme přiměřené plátky sýra a brambory rozložíme na máslem vymazaný pekáč. Bohatě potřeme rozpuštěným bylinkovým máslem, osolíme, posypeme paprikou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.