Tycinské sýrové brambory
40 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 50gramůMáslo bylinkové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůPetržel - nať
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
129 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané větší brambory seřízneme na delší straně do plošky, aby stály, a v osolené vodě je předvaříme 15 minut. Do vychladlých brambor uděláme v odstupech hluboké zářezy, ale opatrně, aby brambory udržely tvar. Do zářezů vložíme přiměřené plátky sýra a brambory rozložíme na máslem vymazaný pekáč. Bohatě potřeme rozpuštěným bylinkovým máslem, osolíme, posypeme paprikou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 10 minut. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.