Tygří krevety na horké pánvi
35 min.
Ingredience
- 600gramůKrevety tygří
- 50gramůČesnek
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůKari koření
- 10gramůSůl
- 300gramůOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
635 mg
Postup přípravy
- 1Syrové nepředvařené tygří krevety zbavíme hlavy a oloupeme tak, aby skořápka zůstala pouze na ocásku. Nařízneme je podél zad a vyjmeme střívka. Opatrně rozkrojíme je po celé délce tak, aby kreveta zůstala spojena na obou koncích.
- 2Oloupaný česnek nasekáme nožem najemno a lehce vetřeme do krevet. Kari, papriku a sůl smícháme s olivovým olejem, přidáme krevety potřené česnekem a v ledničce přes noc marinujeme.
- 3Druhý den je zprudka opečeme na rozpálené pánvičce a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.