Tygří krevety na horké pánvi

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
635 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové nepředvařené tygří krevety zbavíme hlavy a oloupeme tak, aby skořápka zůstala pouze na ocásku. Nařízneme je podél zad a vyjmeme střívka. Opatrně rozkrojíme je po celé délce tak, aby kreveta zůstala spojena na obou koncích.
  • 2
    Oloupaný česnek nasekáme nožem najemno a lehce vetřeme do krevet. Kari, papriku a sůl smícháme s olivovým olejem, přidáme krevety potřené česnekem a v ledničce přes noc marinujeme.
  • 3
    Druhý den je zprudka opečeme na rozpálené pánvičce a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.