Tygří krevety s černou fazolí a houbami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
18 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut.
  • 2
    Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti.
  • 4
    Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.