Tygří krevety s černou fazolí a houbami
50 min.
Ingredience
- marináda
- 4lžíceFazole černé
- 750gramůKrevety tygří - loupané
- 7lžicOmáčka ústřicová
- 2lžíceOmáčka rybí
- 5lžicOmáčka sojová světlá
- 2lžíceChilli omáčka
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1,25decilitryVývar z humrů
- 2kusySardellen filets
- na posypání
- zelenina
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůHouby Shitake sušené
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 3lžíceKokosový krém
- 2lžíceKari pasta červená
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyHabanero
- 1kusOkurka salátová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
18 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut.
- 2Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti.
- 4Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.