Tykev na smetaně
50 min.
Ingredience
- 400gramůTykev
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCukr kostkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,25decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou tykev zbavenou dužiny a jadérek nakrájíme na malé kostičky. Ve větší míse kostičky tykve pokapeme octem a necháme odpočinout asi 30 minut.
- 2Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme cukr, připravenou tykev, osolíme, okořeníme, zalijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.
- 3Měkkou tykev zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, přidáme kyselou smetanu, nasekaný kopr a vše dobře povaříme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.