Tykve se slaninou a houbami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
51 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
12 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykvím seřízneme vršky a semínka vydlabeme. Hlívy otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na kousky a podusíme na polovině másla.
  • 2
    Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s cukrem, solí, muškátem, skořicí a mletým hřebíčkem.
  • 3
    Vydlabané tykve uvnitř potřeme okořeněným máslem a javorovým sirupem. Naplníme je podušenými houbami, navrch poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a tykve vložíme do vymazané zapékací mísy. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, do výšky 3 cm přilijeme horkou vodu a pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.