Tykve se slaninou a houbami
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyTykev
- 200gramůShiitake houby
- 125gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr třtinový
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceSirup javorový
- 2kusyTymián čerstvý
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 200gramůAnglická slanina
- 200gramůHlíva ústřičná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
51 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
12 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Tykvím seřízneme vršky a semínka vydlabeme. Hlívy otřeme vlhkou utěrkou, nakrájíme na kousky a podusíme na polovině másla.
- 2Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s cukrem, solí, muškátem, skořicí a mletým hřebíčkem.
- 3Vydlabané tykve uvnitř potřeme okořeněným máslem a javorovým sirupem. Naplníme je podušenými houbami, navrch poklademe na nudličky nakrájenou slaninou a tykve vložíme do vymazané zapékací mísy. Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, do výšky 3 cm přilijeme horkou vodu a pokrm pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Ozdobíme čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.