Tykvová omáčka
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 6lžicOlej stolní
- 600gramůTykev
- 0,13litrVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusPetržel - nať
- 0,5kusBazalka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji.
- 2Česnek oloupeme, nasekáme najemno a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a přidáme tykvovou dužinu. Zvolna asi 5min provaříme.
- 3Poté vmícháme nasekané bylinky, dochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčka je vhodná k vřeténkům fusilli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.