Tykvová pizza se sýrem a s hruškou
145 min.
Ingredience
- Příprava
- 2lžíceOlej olivový
- 200lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 10gramůDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krystal
- 250mililitrůVoda pitná
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 150gramůMouka chlebová
- Tykvová náplň
- 40gramůTykev
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 1kusHrušky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
890 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
144 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Příprava: V pekáči nebo plechu rozetřeme 2 lžíce oleje, na pomoučení válu si odložíme 4 lžíce mouky a troubu připravíme k předehřátí na 200°C, gril předehřejeme na střední teplotu.
- 2Těsto: Z droždí, cukru a 3 lžic vlažné vody umícháme kvásek, který necháme kynout na teplém místě asi 15 minut. Do hlubší mísy prosejeme hladkou i chlebovou mouku, přidáme lžičku soli a společně s olejem, vlažnou vodou a vzešlým kváskem a špetkou rozmarýnu prohněteme suroviny do hladkého těsta. Na pomoučeném vále těsto důkladně propracujeme. Hotové těsto necháme v míse, přikryté potravinovou fólií, kterou jsme potřeli olejem, kynout 30 minut. Z vykynutého těsta vyválíme oválnou placku, která by neměla být silnější, než 5 milimetrů a placku těsta opatrně rozložíme na připravený pečicí plech. Na těsto na plechu rozložíme očištěnou hrušku bez jádřince, nakrájenou na plátky a tykvovou náplň. Na závěr pizzu pokapeme olejem a posypeme rozdrobeným sýrem Gorgonzola. Takto připravenou pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Pizzu servírujeme horkou, jako svačinu nebo jako pohoštění.
- 3Tykvová náplň: Tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Nakrájenou tykev promícháme s 2 lžícemi olivového oleje a grilujeme na střední teplotě dozlatova asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.