Tykvová polévka
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 5decilitrůVoda pitná
- 30gramůSádlo škvařené
- 400gramůTykev
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCukr krupice
- 250gramůBrambory
- 5decilitrůMléko polotučné
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a na kostičky nakrájené brambory dáme do osolené vroucí vody.
- 2Očištěnou a nastrouhanou tykev vložíme na sádlo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem i s brambory a vaříme doměkka.
- 3Nakonec přilijeme mléko a smetanu a přidáme drobně nakrájený kopr. Polévku dochutíme octem a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.