Tykvová polévka s cizrnou
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2litryHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaKmín celý
- 500gramůTykev
- 400gramůCizrna
- 1špetkaSůl
- 2kusyMrkev kořen
- 6stroužkůČesnek
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
15 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na oleji osmahneme nakrájené cibule s mrkví. Přidáme česnek a kmín a 2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a tykev přivedeme k varu, vaříme na menší teplotě 10 minut.
- 2Vsypeme cizrnu a vaříme, dokud nezměkne tykev. Přidáme koriandr, sůl, pepř a prohřejeme.
- 3Před podáváním ochutíme citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.