Tykvová polévka s tvarohovými noky
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 700gramůTykev
- 2lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Tykev oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme.
- 2V kastrolu rozpálíme olivový olej a cibuli s česnekem a tykví na něm krátce podusíme. Zalijeme vínem a vývarem a polévku asi 30 minut vaříme na mírném ohni.
- 3Tvaroh, žloutek, škrobovou moučku, sůl a cayenský pepř rozmícháme na hmotu a lžící vykrojíme menší nočky, které asi 15 minut povaříme ve vroucí osolené vodě.
- 4Uvařenou tykvovou polévku rozmixujeme na pyré, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přimícháme smetanu. Tykvovou polévku dáme do talířů a spolu s tvarohovými noky podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.