Tykvová polévka s tvarohovými noky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme.
  • 2
    V kastrolu rozpálíme olivový olej a cibuli s česnekem a tykví na něm krátce podusíme. Zalijeme vínem a vývarem a polévku asi 30 minut vaříme na mírném ohni.
  • 3
    Tvaroh, žloutek, škrobovou moučku, sůl a cayenský pepř rozmícháme na hmotu a lžící vykrojíme menší nočky, které asi 15 minut povaříme ve vroucí osolené vodě.
  • 4
    Uvařenou tykvovou polévku rozmixujeme na pyré, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přimícháme smetanu. Tykvovou polévku dáme do talířů a spolu s tvarohovými noky podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.