Tykvové koláčky
55 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 400gramůTykev
- 75gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceDýňová semínka
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaKari koření
- 1kusListové těsto
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
37 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na čtverce asi 10 x 10 cm. Těstem vyložíme dno 8 formiček. Těsto několikrát propíchneme vidličkou.
- 2Jablka oloupeme a pokrájíme na kostičky, stejně rozkrájíme i dužinu tykve a slaninu. Vše rozdělíme do formiček, promícháme s pepřem a lístky šalvěje. Vložíme do trouby vyhřáté na 225 stupňů Celsia a pečeme asi 20 minut.
- 3Potom obsah formiček zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou, solí a karí kořením, posypeme dýňovými semínky. Dopékáme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.